Povodí Moravy: Vodní dílo Vlachovice – voda pro Zlínský kraj

05.11.2021 7:33 | Tisková zpráva

Povodí Moravy od roku 2016 intenzivně pracuje na přípravě vodárenské nádrže Vlachovice. V letošním roce vodohospodáři dokončili předprojektovou přípravu vodního díla.

Povodí Moravy: Vodní dílo Vlachovice – voda pro Zlínský kraj
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Ta zahrnovala soubor studií, jako je např. technické řešení, inženýrsko-geologické průzkumy, studii vodohospodářského řešení a další odborné studie a posudky, včetně posudků bezpečnosti za povodní a stability hráze.

V rámci předprojektové přípravy vodního díla Vlachovice jsme zpracovali řadu velmi důležitých informací o významu, řešení i bezpečnosti vodárenské nádrže Vlachovice. Shromáždili jsme tak mnoho informací, díky kterým známe podobu budoucí – pro Zlínský kraj klíčové – vodárenské nádrže.

Známe parametry hráze a víme, jak velké množství vody vodárenskou nádrž naplní. Díky správně zvolené lokalitě a citlivě realizovaným revitalizačním a přírodě blízkým opatřením půjde o nádrž s jednou z nejčistších vod v povodí Moravy. Známe všechny funkce nádrže, víme, koho bude zásobovat vodou, kolik kilometrů měří cyklotrasa kolem ní a kde bude stát informační centrum.

Podle všech provedených studií, analýz a průzkumů se nám ale hlavně podařilo vodní dílo velmi citlivě zasadit do údolí řeky Vláry a vytvořit si reálnou představu, jak bude vodárenská nádrž Vlachovice po napuštění vypadat.

Představujeme vám video „Vodní dílo Vlachovice – voda pro Zlínský kraj“ ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…