Povodí Moravy monitoruje situaci na tocích, technika je připravena zasáhnout

22.02.2017 19:43

Situaci na jezu Osek, kde ledové kry vytvořily bariéru, Povodí Moravy uvolnilo manipulací na jezu a za přispění bagru. Přibližně ve čtyři hodiny v noci se daly ledy do pohybu a volně prošly jezem. Vodohospodáři situaci sledují a jsou připraveni zasáhnout. Situace je pod kontrolou, led postupně odtává, hladina Bečvy je nízko. Zásahy aktuálně neprobíhají a nejsou plánované.

Povodí Moravy monitoruje situaci na tocích, technika je připravena zasáhnout
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

V Náměšti nad Oslavou zasahovali vodohospodáři s pomocí mechanizace. Led v řece vytvořil přibližně padesát metrů dlouhou překážku, kterou během rána odstranily bagry Povodí.

Na dalších místech v povodí Moravy aktuálně vodohospodáři monitorují situaci přímo v terénu. Potenciální riziko představují ledy, které se dávají v souvislosti s oteplením do pohybu. Ty mohou v některých místech zatarasit koryto řeky a způsobit vylití vody. Mechanizace je v pohotovosti. Hladiny řek mají vzrůstající tendenci vlivem dotoku z horních částí povodí.

Manipulace na vodních dílech jsou prováděny operativně dle aktuální hydrologické situace. Byly upraveny například odtoky na nádržích Vranov, Bystřička, Karolínka, Brno, Nové Mlýny. V současné době jsou veškeré retenční prostory volné a také části zásobních prostor nádrží jsou volné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…