Povodí Moravy se zúčastnilo vodohospodářské výstavy

30.05.2017 21:07

Povodí Moravy se zúčastnilo největší vodohospodářské výstavy v ČR, výstavy VODOVODY-KANALIZACE 2017, která se konala v Praze. Mezi nejvýznamnější hosty patřili ministr zemědělství Ing. Marian Jurečka a ministr životního prostředí Mgr. Richard Brabec, kteří poskytli této akci záštitu. Oba ministři zavítali také do expozice Povodí Moravy a dalších podniků Povodí, kde se věnovali diskuzi o aktuálních vodohospodářských problémech.

Povodí Moravy se zúčastnilo vodohospodářské výstavy
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Výstava nabývá na významu z pohledu omezenosti vodních zdrojů v České republice, zejména při dopadech změny klimatu na hydrologii, snížení vydatnosti vodních zdrojů. Právě toto téma – na jedné straně hospodaření s omezenými vodními zdroji a na druhé ochrana před povodněmi – bylo předmětem diskuzí a jednání obou ministrů a vedení Povodí Moravy.

Povodí Moravy na výstavě poskytovalo informace široké veřejnosti i odborným společnostem. V doprovodném programu se projednávala témata např. o hospodaření s pitnou a dešťovou vodou, problematika povodní a sucha, ochrana vodních zdrojů, kvalita vypouštěných odpadních vod či nová legislativa.

Výstava je přínosná pro starosty měst a obcí, provozovatele vodovodů a kanalizací, stavební firmy, projektanty či investory a všechny, které problematika vodohospodářství zajímá. Koná se jednou za dva roky a pořadatelem je Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR, z.s. (SOVAK ČR).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec