Povodí Odry: Mimořádná manipulace na nádržích Morávka, Žermanice a Olešná

21.02.2019 17:41

V souvislosti se zahájením opravy přivaděče vody z Vyšních Lhot do Žermanic, kterým nebude možné po celou dobu opravy (duben až prosinec 2019) převádět vodu z povodí Morávky a tím nadlepšovat přítoky do nádrže Žermanice, byla schválena mimořádná manipulace na soustavě nádrží Morávka, Žermanice a Olešná.

Povodí Odry: Mimořádná manipulace na nádržích Morávka, Žermanice a Olešná
Foto: Povodí Odry
Popisek: Povodí Odry

Ta spočívá v dočasném zvýšení úrovně maximálních zásobních hladin na uvedených nádržích tak, aby v případě výskytu sucha nebyli omezování významní odběratelé vody z těchto nádrží.

Již nyní bude zvyšována hladina na nádržích Morávka, a to o 2m a Olešná o 0,3m. Následně bude voda z nádrže Morávka před uzavřením přivaděče převedena do nádrže Žermanice, aby bylo dosaženo cílové úrovně cca 0,5 m nad její maximální zásobní hladinou.

Zvýšené množství vody v nádrži Morávka mohou v případě potřeby vodohospodáři využít pro převod vody do nádrže Žermanice také po ukončení opravy přivaděče ke konci roku 2019.

Mimořádnou manipulaci na všech třech nádržích schválil odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…