Povodí Ohře: Čištění břehů nechranické nádrže

04.05.2018 14:35

I v letošním roce připravuje státní podnik Povodí Ohře jako jeden z partnerů čištění břehů vodní nádrže Nechranice. Akci tradičně připravil Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz ve spolupráci se státním podnikem Povodí Ohře.

Povodí Ohře: Čištění břehů nechranické nádrže
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz opět pořádá v letošním roce v pořadí již jedenáctý ročník tradiční akce s názvem „Čištění Nechranické přehrady 2018“, která se uskuteční dne 5. 5. 2018 ve spolupráci s Povodím Ohře s.p. a dalšími přilehlými obcemi pro dobrovolníky z řad rybářů i široké veřejnosti. Úklid je zaměřen na břehy Nechranické přehrady pod obcemi Poláky, Malé Krhovice, Tušimice, Víska, Lomazický výběžek a severní zavázání hráze (konec hráze směrem k obci Březno u Chomutova) a na přítokové části obce Malé Lomazice. Jako každý rok, hlavním cílem akce bude sběr veškerého odpadu ulpělého na březích nádrže. Čištěním Nechranické přehrady sledujeme především ochranu vodních zdrojů, přírody a snížení vlivu člověka na vodní ekosystém. Veškerý sesbíraný odpad bude po vytřídění ekologicky zlikvidován. Sraz všech účastníku bude v 7. hod na návsi obce Poláky.

Po skončení akce následuje již tradičně opékání špekáčků a společné hodnocení akce se všemi zúčastněnými s výhledem na celou vodní nádrž. Všichni účastníci si kromě potěchy z dobře odvedené práce odnesou i drobné upomínkové předměty.

Loňského jubilejního 10. ročníku akce Čištění Nechranické přehrady 2017 se zúčastnilo úctyhodných 76 dobrovolníků z řad rybářů i široké veřejnosti, kterým náleží osobní uznání za projev skutečného zájmu o ochranu životního prostředí. Pravidelně se zúčastňují také studenti a učitelé z gymnázia Kadaň v rámci ekologické výchovy. Při této velmi nadprůměrné účasti, bylo množství sesbíraného odpadu opět alarmující. Za uplynulé ročníky bylo tedy celkem sesbíráno bezmála 3500 pytlů odpadků a jiného objemného odpadu o součtové hmotnosti 45,36 tun!, což lze hodnotit jako velmi obdivuhodný a příkladný výkon.

Celá akce byla velmi dobře organizačně zajištěna a vše se obešlo bez sebemenších komplikací.

Přijďte nám pomoci!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…