Povodí Ohře: V současných mrazech odstavujeme přivaděč

14.02.2021 16:35

Pod Krušnými horami vede od Klášterce nad Ohří až za Vysokou Pec Přivaděč průmyslové vody a navazuje na něj Podkrušnohorský přivaděč - https://www.poh.cz/privadece/d-1455/p1=1592. Jedná se o vodní tok, který v minulém století naši předkové vodohospodáři budovali téměř po vrstevnici, aby svedli krušnohorské potoky mimo povrchové lomy na hnědé uhlí. Při současných nízkých teplotách již není možné technickými opatřeními udržet vodu v přivaděčích bez zámrzu, proto jsme byli nuceni dnes v dopoledních hodinách přivaděč odstavit. Odstávka potrvá minimálně 14 dní.

Povodí Ohře: V současných mrazech odstavujeme přivaděč
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

„Při zámrzu vody v korytě přivaděčů hrozí postupné vyplnění průtočného profilu ledem nebo jeho tříští a vylití vody mimo koryto. U běžného vodního toku je to situace nepříjemná, ale u přivaděče, který teče prakticky po vrstevnici, by došlo k rozlití vody přímo do měst – Klášterce nad Ohří, Chomutova nebo Jirkova. A tuto situaci nesmíme připustit,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

Nadále platí naše varování z 10. ledna 2021 ve vztahu k mrazivému počasí a s nutnou osobní obezřetností v okolí vodních ploch ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…