Povodí Ohře: Varujeme před vstupem do koryt vodních toků a na zamrzlé vodní plochy

12.01.2021 18:47

Zamrzlé vodní plochy a současné nízké teploty pod bodem mrazu mnohé lidi lákají k pravým zimním radovánkám. Používejte prosím zdravý rozum a hlavně POZOR!!!

Povodí Ohře: Varujeme před vstupem do koryt vodních toků a na zamrzlé vodní plochy
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Není led, jako led. Zamrzlá koryta vodních toků mají hned několik úskalí. Jde zejména o činnost proudící vody pod ledem, která lokálně významně zeslabuje ledovou celinu, a také o nebezpečí vzniku tzv. ledochodu. Nejen, že je snadné se během okamžiku ocitnout pod ledovými krami, ale i před naprosto nepředvídatelným ledochodem, který lze srovnat s lavinou, není úniku. A pozor! K ledochodu často dochází i při teplotách – 10 °C! Zde tedy platí jednoznačné opatření - NEVSTUPOVAT do koryt vodních toků!

Další ledové plochy vznikají na vodních nádržích a rybnících. S tím jsou spojena další rizika. I když je led relativně silný, často dochází k pohybu hladiny a ledová vrstva tak visí ve vzduchu. Prolomení ledu je pak nečekaně rychlé a ohrožení života o to větší. I zde je nejlepší prevence - NEVSTUPOVAT na zamrzlé plochy!

Během zimního období proto prosím hlídejte teplotu a při zimních aktivitách buďte obezřetní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…