Povodí Ohře: Zákazy odběrů povrchových vod

28.07.2019 10:57

S ohledem na dlouhotrvající sucho a nedostatek srážek v aktuálním období jsme prověřili situaci na vodních tocích v naší správě.

Povodí Ohře: Zákazy odběrů povrchových vod
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

U těch vodních toků, u kterých došlo vlivem sucha k tak významnému snížení průtoků, že nastalo nebezpečí kyslíkového deficitu, dochází k vážnému ohrožení vodních a na vodu vázaných ekosystémů a k ohrožení zajištění funkcí vodního toku, informujeme o této skutečnosti příslušné vodoprávní úřady včetně sdělení, že mohou využít ustanovení § 109 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů, v platném znění (vodní zákon), tj. že mohou omezit či zakázat odběry povrchových vod realizované z těchto vodních toků i jiná nakládání s povrchovými vodami, která snižují množství vody v těchto vodních tocích.

Vodoprávní úřady tyto informace vyhodnocují. Aktuální seznam vodních toků, na kterých byl výše uvedený stav zaznamenán, je uveden v tabulce ZDE, ve které je veden i stav vydaných zákazů příslušnými vodoprávními úřady.

Vodní toky, v jejichž případě jsme vodoprávním úřadům předali výše uvedenou informaci, a vodní toky, na kterých vodoprávní úřady zakázaly či omezily nakládání s vodami, jsou znázorněny také v následující mapce. (mapka zahrnuje pouze vodní toky v naší správě):

Informaci o konkrétním rozsahu zákazu naleznete na úředních deskách příslušných vodoprávních úřadů.

Upozorňujeme, že dodržování omezení či zákazů je kontrolováno!

Pokud vodní podmínky umožní odvolání případných omezení či zákazů dříve, informujeme o tom vodoprávní úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…