Povodí Ohře informuje o omezení odběrů vody

16.08.2015 17:44

Letošní průběh sucha je s ohledem na hodnocení hydro-ekologického stavu vodních toků setrvalý s mírně se zhoršujícím trendem. Tento stav je držen nadále se prohlubujícím srážkovým deficitem za doprovodu výrazně teplého počasí. V následujícím výhledu předpovědí nepředpokládáme změnu ve vývoji hydrologického sucha.

Povodí Ohře informuje o omezení odběrů vody
Foto: Povodí Ohře
Popisek: Povodí Ohře.

Povodí Ohře, státní podnik v rámci svých povinností mimo jiné průběžně sleduje průtoky ve vodních tocích. Vody ve vodním toku musí mimo jiné dostatečně ředit vyčištěné odpadní vody vypouštěné do vodních toků z čistíren odpadních vod, dotují také podzemní vody a zajišťují prostředí pro život vodních a na vodu vázaných organismů. Pokud průtoky poklesnou tak, že by vodní tok neplnil výše uvedené funkce a zároveň není reálný předpoklad výskytu srážek, které by mohly průtok v něm dlouhodoběji zvýšit, podává Povodí Ohře, státní podnik podněty vodoprávním úřadům s doporučením k vydání zákazů odběrů vody z takovýchto vodních toků a zákazů obecného nakládání s povrchovými vodami. V podnětech ze zákazu vyjímáme pouze odběry pro zásobování obyvatelstva pitnou vodou.

Vodoprávní úřady naše podněty vyhodnocují a následně vydávají či nevydávají zákazy odběrů povrchových vod a zákazy obecného nakládání s povrchovými vodami. Přehled vodních toků a jejich úseků, kde Povodí Ohře, státní podnik vydal podněty vodoprávním úřadům s doporučením zákazu odběrů, včetně informace o vydání zákazu vodoprávním úřadem, naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…