Povodí Vltavy: Jezy nejsou primárně určeny ke splouvání

28.07.2018 10:47

Státní podnik Povodí Vltavy obnovil či nově umístil viditelné informační tabule ,,POZOR JEZ", upozorňující na blížící se jezy a na vhodná místa pro přistání. Tyto informační tabule jsou umístěny především na rekreačně hojně využívaných úsecích řek před jezy ve správě státního podniku Povodí Vltavy.

Povodí Vltavy: Jezy nejsou primárně určeny ke splouvání
Foto: Povodí Vltavy
Popisek: Povodí Vltavy

Považujeme za nutné upozornit širokou veřejnost na skutečnost, že jezy jsou vodní díla plnící řadu vodohospodářských funkcí a s výjimkou těch, které jsou vybaveny speciální sportovní propustí, nejsou primárně určeny ke splouvání. Rekreační využívání vodních toků, tedy i sjíždění jezů se děje na vlastní nebezpečí a je věcí každého, aby odpovědně zhodnotil nejen stav případné překážky na toku, ale i velikost průtoku a další okolnosti k bezpečnému pohybu na vodě.

Pro zvýšení komfortu vodáků postupně upravujeme výstupní i nástupní místa u jezů, v rámci celkových rekonstrukcí jezů připravujeme i stavbu nových sportovních propustí. Vybrané jezy, po konzultacích s Českým svazem kanoistů, vybavujeme jednoduchými prvky umožňující samozáchranu či záchranu v případě nutnosti. Doporučujeme se však možným nebezpečným situacím vyhýbat.

Informační cedule na jezu Soukeník na Lužnici

Dle statistiky úrazů a úmrtí vyplývá, že na většině z nich mají podíl malé zkušenosti, podcenění průtoku při povodňových situacích, sjíždění v noci, alkohol, apod.!

Apelujeme tedy na všechny vodáky i koupající, aby nepřeceňovali svoje síly a schopnosti, nepoškozovali instalované informační tabule a záchranné prostředky!

Přejeme všem při tomto vodáckém sportu hodně příjemných chvil a pěkných zážitků strávených na našich řekách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…