Povodí Vltavy: Zatopení stavební jímky na VD Orlík

18.04.2023 19:02 | Tisková zpráva

Na stavbě doplňkového bezpečnostního přelivu VD Orlík, se při zvyšování hladiny vody v nádrži v průběhu víkendu 15. – 16. 4. 2023 vyskytly ve stavební jímce pro realizaci části vtokového objektu zvýšené průsaky dnem jímky, které pravděpodobně souvisí s geologickými diskontinuitami v podloží.

Povodí Vltavy: Zatopení stavební jímky na VD Orlík
Foto: Povodí Vltavy
Popisek: Povodí Vltavy

Vzhledem k tomu, že pro realizaci hlubinného založení tohoto stavebního objektu spočívajícího v betonáži železobetonových vrtaných pilot je nutné zajistit minimální proudění v podloží (aby nedocházelo k vyplavování betonové směsi), byly po zabezpečení, vyklizení a odstranění stavební mechanizace z jímky práce v sobotu 15. 4. 2023 přerušeny, včetně čerpání vody z jímky a stavební jímka se postupně průsaky dnem zatopila. Po vyhodnocení možného rozsahu poruchy a zhodnocení technických možností na její sanaci bude pokračováno v pracích na realizaci stavebního objektu SO 01 – Vtokový objekt, a to při úrovni hladiny v nádrži plánované pro letní období 2023, tedy 345,60 až 348,40 m n.m.

Stávající situace nemá žádný dopad do pokračování prací na zbylých rozpracovaných částech stavby, tedy SO 03 Skluz – otevřená část a SO 02 Skluz – krytá část, ani na úroveň hladiny vody v nádrži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…