Prachatice: Baráčníci visí na kraji

06.08.2021 9:37

Obec baráčníků Vitoraz Prachatice vystavuje fotografie, koláže fotografií a další ze svého spolku, společně s dalšími jihočeskými obcemi baráčníků, na chodbách Krajského úřadu Jihočeského kraje, v rámci výstavy Baráčníci.

Prachatice: Baráčníci visí na kraji
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Obec baráčníků Vitoraz Prachatice vystavuje fotografie, koláže fotografií a další indicie (krojované panenky, májka, domeček, napečené mětýnky, koláče ... ) ze svého spolku, společně s dalšími jihočeskými obcemi baráčníků, na chodbách Krajského úřadu Jihočeského kraje, v rámci výstavy Baráčníci.

Anketa

Kolik dle vás existuje pohlaví?

98%
hlasovalo: 18865 lidí

Slavnostní zahájení, kde vedle představitelů měst a obcí, zástupců kraje, senátorů a poslanců nechyběli sousedé a tetičky v krojích, jejich symboly (prapory, májky, práva, baráčky …). Úřadem zněla hudba nejen na harmoniku, ale i flašinet. Byl předán také kroj ze soukromé sbírky do rukou obce baráčníků.

Naše město Prachatice a obec baráčníků zastupoval starosta města Martin Malý (také baráčník – soused), rychtářka Obce baráčníků Vitoraz Prachatice Věra Davidová a tetičky Milena Votavová a Marie Králová. Odpoledne patřil sál krajského zastupitelstva krojovaným baráčníkům, starostům obcí a zástupcům Jihočeského kraje, úřadu. Jednání řídila a skvěle připravila Jitka Šálená, z odboru kultury a památkové péče. V programu se svým projevem vystoupil i starosta města Martin Malý, který hovořil o velké podpoře města baráčníkům a dodržování tradic.

Budete-li mít cestu během srpna a září 2021 do Českých Budějovic, na krajský úřad, navštivte výstavu. Stojí za to.

Obec baráčníků Vitoraz slaví letos své 75. výročí založení dne 18. 9. 2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…