Prachatická nemocnice odstraňuje důsledky havárie

27.10.2015 17:56

Nemocnice Prachatice, a. s., se postupně zbavuje důsledků včerejší havárie na kanalizačním potrubí, kdy odpadní voda prosákla do studny s pitnou vodou a vyřadila tak z provozu zdroj pitné vody pro celé zdravotnické zařízení.

Prachatická nemocnice odstraňuje důsledky havárie
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

„Pracovníci naší údržby a zaměstnanci společnosti Čevak včera večer propláchli potrubí a vodojem, pročistili je roztokem chlóru a začali napouštět z nového nezávadného zdroje. Nyní hygienici odebírají nové vzorky a budou šetřit nezávadnost vody. Předpokládáme, že zhruba do tří dnů budeme vědět, zda je voda, která nyní teče v našem potrubí, nezávadná,“ uvedl ředitel Nemocnice Prachatice, a. s., Michal Čarvaš.

Pravděpodobně do tohoto pátku tak bude v prachatické nemocnici fungovat omezený provoz. Dialýzovaní pacienti budou stejně jako včera převáženi do okolních nemocnic, konkrétně do Českého Krumlova, Strakonic a Českých Budějovic, akutní případy operací taktéž. „Zásobování pitnou vodou nyní zajišťují dvě cisterny, díky nimž funguje už normálně i kuchyně. Ta však bude tento týden vařit výjimečně studené večeře, abychom ulehčili celému provozu,“ podotkl ředitel Čarvaš s tím, že pravděpodobně dnes odpoledne se vrátí do provozu také prádelna. „Během několika následujících dní budeme dezinfikovat úpravny vody, myčky a sterilizátory, abychom mohli začít operovat. Myslím, že se nám podařilo krizovou situaci zvládnout velmi dobře. V příštích týdnech budeme chtít iniciovat jednání s Čevakem i městem Prachatice o tom, jak a odkud brát pitnou vodu a jak kontrolovat kanalizační potrubí, aby se situace nemohla opakovat,“ doplnil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…