Pracoviště Národního památkového ústavu v Telči a v Plzni mají nové ředitele

04.07.2017 13:29

Generální ředitelka Národního památkového ústavu Naďa Goryczková jmenovala na základě výsledků vnitřního výběrového řízení nové ředitele územních odborných pracovišť. Do funkce ředitele NPÚ, ÚOP v Telči nastoupil k 1. červenci Pavel Macků, k témuž datu byl ředitelem NPÚ, ÚOP v Plzni jmenován Petr Sokol.

Pracoviště Národního památkového ústavu v Telči a v Plzni mají nové ředitele
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Dosavadní ředitelka telčského pracoviště Martina Indrová přechází na generální ředitelství NPÚ, kde bude řídit odbor edukace a dalšího vzdělávání. Petr Sokol nastupuje do funkce po rezignaci dosavadního ředitele plzeňského pracoviště Jana Kaigla.

Pavel Macků vystudoval bakalářský studijní program středověká archeologie a navazující magisterský program archeologie na Filozoficko-přírodovědecké fakultě Slezské univerzity v Opavě. Poté pracoval ve Státním okresním archivu Jindřichův Hradec a od roku 2010 působí na územním odborném pracovišti NPÚ v Telči (nejprve jako archeolog a následně jako vedoucí oddělení specialistů). Odborně se zaměřuje na hmotnou kulturu vrcholně středověké každodennosti, militaria a experimentální archeologii. Aktivně se podílí na edukační, publikační a přednáškové činnosti Národního památkového ústavu.

Petr Sokol je absolventem oborů historie a archeologie na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně a průvodcovství v cestovním ruchu v Obchodně vzdělávacím institutu v Brně. V Národním památkovém ústavu působí od roku 2001, kde se jako archeolog podílel do roku 2004 zejména na obnovené identifikaci archeologických nemovitých kulturních památek a na výzkumech památkových objektů ve správě i mimo správu NPÚ. Pracoval též v oddělení evidence a jako památkář – garant. Od roku 2011 byl vedoucím oddělení archeologie a současně zajišťoval památkovou péči o středověkou torzální architekturu, převážně hradní zříceniny. Dlouhodobě se podílí na vědeckovýzkumné, publikační a přednáškové činnosti, je autorem či spoluautorem 80 odborných nebo popularizačních článků, studií a monografií. K jeho odborné specializaci patří evidence, ochrana a prezentace archeologických památek, památková péče o hradní zříceniny a torzální středověkou architekturu, právní archeologie a prezentace a popularizace historie a archeologie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …