Pražská MHD oslaví letos jubileum 140 let

09.02.2015 18:57

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) si letos připomene nejprve 90 let od zahájení pravidelného provozu autobusů, poté 140 let pražské MHD a také 30 let od zprovoznění prvního úseku trasy metra B. Dopravní podnik právě při těchto příležitostech připravil speciální web věnovaný letošním oslavám www.mhd140.cz, obsahující zajímavosti z historie pražské hromadné dopravy i přehled akcí a přednášek.

Pražská MHD oslaví letos jubileum 140 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tramvaj Dopravního podniku hl. m. Prahy

Největším lákadlem nového webu je podrobně zmapovaná historie pražské MHD spolu s řadou dobových fotografií, počínaje první koncesí na provozování kolejové dráhy s koňským povozem a konče otevřením trasy metra V.A. Návštěvníci zde naleznou i další užitečné informace, včetně sekce věnované publikacím a předmětům, kde zájemci získají přehled o všech vydaných svazcích Encyklopedie pražské MHD.

DPP vybízí i čtenáře k aktivnímu spoluautorství dopraváckého slangu, kam mohou zasílat své náměty do konce března 2015. DPP dále na letošní rok plánuje různé výstavy či přednášky. Aktuální obsah webu se bude dále vyvíjet a bude doplňován spolu s tím, jak budou přibývat další aktivity spojené s oslavami.

„Historie hromadné dopravy v Praze je opravdu bohatá na významné milníky a události. Cílem webu je poskytnout všechny dostupné informace i zajímavosti na jednom místě a usnadnit tak orientaci v řadě akcí, které se budou při těchto příležitostech konat. Na webu tak například najdete i termíny a témata přednášek, které letos ve spolupráci s Královstvím železnic uspořádáme,“ uvedla Jana Šmejcká, vedoucí odboru Marketing a komunikace.

DPP představil i oficiální loga oslav, jež se nyní objevují na všech propagačních materiálech k těmto významným historickým výročím.

Internetové stránky vznikly společnou iniciativou pracovníků DPP a společnost při jejich tvorbě vynaložila pouze minimální náklady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LAMA energy: Měsíční tarify stále nabízejí solidní úspory. Mírnému růstu cen energií na burze navzdory

13:24 LAMA energy: Měsíční tarify stále nabízejí solidní úspory. Mírnému růstu cen energií na burze navzdory

Pro všechny zákazníky, kteří chtějí ušetřit za energie, jsou stále nejvýhodnější takzvané měsíční ta…