Pražská hygiena: Protikuřácký zákon prozatím přinesl pokuty za 34 tisíc

19.07.2018 18:44

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen „HSHMP“) v metropoli v prvním pololetí letošního roku provedla 372 kontrol dodržování protikuřáckého zákona v restauracích. „Závady jsme odhalili v necelých třech desítkách případů. Naši zaměstnanci zároveň řešili 39 podnětů od občanů, které se týkaly právě kouření,“ informuje šéf pražských hygieniků Jan Jarolímek. „Ve 13 případech jsme udělili sankce, z toho 9 pokut a 4 napomenutí. Výše udělených pokut prozatím dosahuje částky 34.000 korun,“ doplňuje Jarolímek.

Pražská hygiena: Protikuřácký zákon prozatím přinesl pokuty za 34 tisíc
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Závady se týkaly značení zákazu kouření v provozovně stravovacích služeb, kouření fyzických osob v provozovně stravovacích služeb a porušení povinnosti provozovatele stravovacích služeb vyzvat osobu, která nedodržuje zákaz kouření, aby v tomto jednání nepokračovala nebo, aby tento prostor opustila. Ve 3 případech pražští hygienici pokuty udělovali za více přestupků. Nejednalo se totiž pouze o závady podle zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, ale rovněž podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů. „S dalšími 11 provozovateli stravovacích služeb aktuálně přestupky řešíme, je navrženo udělení sankce,“ uzavírá ředitel Jarolímek. V rámci prováděných kontrol HSHMP úzce spolupracuje také s Policií ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.