Pražská plynárenská: Stanovisko představenstva k informaci uvedené v rámci zpravodajství Seznam

02.05.2019 15:09

Představenstvo Pražské plynárenské reaguje touto cestou na informace zveřejněné dne 2.5.2019 v rámci Seznam Zprávy, týkající se aktuálně prověřovaného případu odvodu DPH, ze strany společnosti B&A Capital Trading s.r.o. v roce 2015.

Pražská plynárenská: Stanovisko představenstva k informaci uvedené v rámci zpravodajství Seznam
Foto: ppas.cz
Popisek: Pražská plynárenská - logo

V této souvislosti představenstvo zdůrazňuje, že se Pražská plynárenská stala obětí podvodu a figuruje v předmětné cause jako potenciálně poškozený subjekt.

B&A Capital Trading s.r.o. zemní plyn dodávala prostřednictvím německé platformy NCG, kde běžně obchodují i další významné energetické společnosti. Pražská plynárenská  v tomto rámci odebrala sjednané množství zemního plynu, řádně za něj zaplatila a v tomto ohledu jí tedy nevznikla žádná škoda. Finanční úřad uznal nárok na odpočet DPH, následně však zahájil kontrolu nároku na tento odpočet, protože v rámci dodavatelského řetězce zřejmě nebyla DPH státu řádně odvedena. V této souvislosti je třeba zdůraznit, že dle našich informací se nejednalo o přímého partnera (smluvního dodavatele) Pražské plynárenské, ale o společnost na dalším místě v rámci dodavatelského řetězce, se kterou nebyla Pražská plynárenská v žádném přímém smluvním vztahu.

Kontrola finančního úřadu nebyla dosud ukončena. Pražská plynárenská vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůže aktuálně poskytovat k celé věci další podrobnější informace. Zároveň se však cítí poškozena a považuje za nepřijatelné, že jsou zcela důvěrné a interní informace, týkající se doposud vyšetřované a neuzavřené causy, poskytovány neznámými osobami nebo subjekty médiím a v tomto ohledu se rozhodla podat trestní oznámení.  

Společnost v této záležitosti  plně spolupracuje s příslušnými vyšetřujícími orgány a poskytla jim údaje a podklady, které dokládají řádný postup Pražské plynárenské v celé věci.

Ing. Pavel Janeček, předseda představenstva
Ing. Milan Jadlovský, místopředseda představenstva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…