Pražští celníci zajistili necelých osm kilogramů pervitinu

14.07.2017 17:41

Dne 13. 7. 2017 prováděla hlídka Mobilní dohledu Celního úřadu pro hlavní město Prahu kontrolu, která byla zaměřena na kontrolu po zboží uniklé celnímu dohledu, na přepravu vybraných výrobků a dálniční kupóny.

Pražští celníci zajistili necelých osm kilogramů pervitinu
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celní správa ČR.

Celníci při své kontrolní činnosti v Praze 4 v okolí tržnice Sapa a na přilehlých komunikacích, vytipovali vozidlo Audi slovenské imatrikulace, které následně zastavili na bezpečném místě u Komořanského tunelu v Praze. Následně bylo v osobním automobilu odhaleno hlídkou v několika úkrytech a elektronice větší množství OPL, když hlídku zaujalo při podrobnějším zkoumání, že například některá elektronika má větší váhu než je běžné. Po otevření zadního krytu tiskárny celníci zjistili, že tam jsou uloženy balíčky z neznámou nažloutlou krystalickou látkou a pojali podezření, že by se mohlo jednat o omamnou nebo psychotropní látku. Na místě byl proveden test na OPL, který prokázal, že se jedná o tzv. pervitin. Vozidlo bylo následně prohlédnuto služebním psem, který na vozidle označil další místa, kde může být ukrytý pervitin nebo jiné OPL. Celkem bylo prozatím odhaleno ve vozidle necelých osm kilogramů látky, kterou laserový analyzér identifikoval jako čistý methafetamin, známý jako pervitin. Vozidlo bylo převezeno k další podrobné kontrole, která může odhalit další OPL ukrytá ve vozidle.

Pokud by se již nyní odhalené množství pervitinu dostalo do distribuční sítě, jeho hodnota by přesahovala pět milionů korun. Pachateli hrozí odnětí svobody až na 12 let.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…