Pražští hygienici informují o kvalitě vody v přírodních koupalištích

30.06.2019 9:43

Hygienická stanice hlavního města Prahy (dále jen "HSHMP") informuje širokou veřejnost o výsledcích plánovaných odběrů vzorků vody na sledovaných pražských přírodních koupalištích, které se uskutečnily dne 24. 6. 2019. Odběry vzorků probíhají přesně dle schváleného Monitorovacího kalendáře pro rok 2019.

Pražští hygienici informují o kvalitě vody v přírodních koupalištích
Foto: praha.eu
Popisek: Hygienická stanice hl. m. Prahy - logo

Ukazatelem “jakost vody“ 1 – voda vhodná ke koupání byly k výše uvedenému datu odběru vzorků vody hodnoceny biotop Radotín, přírodní koupaliště Motol a betonová nádrž Divoká Šárka.

Ukazatel “jakost vody“ 2 – voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi zůstal po vyhodnocení výsledků laboratorních rozborů u přírodního koupaliště Džbán. Stejným ukazatelem byla hodnocena i kvalita vody na koupališti s přírodním čištěním vody Lhotka vzhledem ke snížené průhlednosti.

Na přírodním koupališti Hostivař dosáhla voda ukazatele “jakost vody“ hodnoty 3 – zhoršená jakost vody, a to z důvodu překročení prvního stupně v ukazateli sinice a chlorofyl – a. V tomto případě již existuje mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku alergických reakcí spojených s vodní rekreací zvláště u citlivých jedinců. Po koupání se doporučuje osprchovat.

Přesto HSHMP doporučuje po každém koupání v přírodním koupališti důkladné osprchování pitnou vodou.

Aktuální informace ke kvalitě vody v přírodních koupalištích, nádržích určených ke koupání a stavbách ke koupání se systémem přírodního způsobu čištění vody naleznete ZDE.

Monitorovací kalendář pro rok 2019 ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…