Přední odborníci zabývající se památkami zahradního umění se v září sejdou v Praze a v Kroměříži

24.04.2017 11:36

Po dvaceti letech se do České republiky vrací mezinárodní konference ICOMOS/IFLA. Proběhne od 21. do 24. září v unikátním prostředí památek UNESCO v Praze a v Kroměříži a stejně jako v roce 1977, kdy se obdobné setkání uskutečnilo poprvé, budou hlavními tématy obnova, péče a prezentace historických zahrad.

Přední odborníci zabývající se památkami zahradního umění se v září sejdou v Praze a v Kroměříži
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Účastníci konference, zahradní a krajinářští architekti i ostatní odborníci zabývající se historií zahrad a parků, budou v průběhu jednání sdílet osvědčené postupy při péči o zahrady i při prezentaci obnovených památek zahradního umění. Diskutovat budou rovněž o nejnovějších poznatcích o zahradní archeologii, historických dokumentech a dalších zdrojích poznání.

V sekci věnující se následné péči a stabilitě zahrad po obnově vystoupí významný britský odborník na historické zahrady a parky David Jacques, zahradnímu managementu se bude věnovat Monica Luengo ze Španělska, která se specializuje na obnovu kulturní krajiny a historických zahrad včetně následné péče o ně, Jochen Martz z Německa bude hlavním přednášejícím v sekci zaměřené na výzkum i jeho aplikaci a v části věnované okrasným zahradám přednese příspěvek Ina Truxová z Národního památkového ústavu. Moravská část konference bude zaměřena na interpretaci a prezentaci zahrad a hlavními přednášejícími budou belgický expert Herman van der Bossche a Emanuela Borio z Itálie.

Účastníci konference se budou moci seznámit se zahradními památkami v Čechách a na Moravě, například s některými pražskými palácovými zahradami či Květnou zahradou v Kroměříži.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…