Předseda Senátu navštívil světovou výstavu EXPO v Kazachstánu

23.07.2017 21:28

Předseda Senátu Milan Štěch přijel na třídenní návštěvu Astany, hlavního města Kazachstánu. Tam už druhým měsícem probíhá světová výstava EXPO, kde slaví mimořádné úspěchy český pavilon. Právě účast na Národním dni ČR byla cílem návštěvy Milana Štěcha, který do Kazachstánu přijel s doprovodem z řad českých podnikatelů.

Předseda Senátu navštívil světovou výstavu EXPO v Kazachstánu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Milan Štěch

Předseda Senátu v Kazachstánu jednal se svým protějškem Kassymem-Žomartem Tokajevem, předsedou kazašského Senátu. S ním také navštívil pavilon Kazachstánu a České republiky - ten se už více než měsíc těší velké oblibě návštěvníků světové výstavy. Tématem letošní výstavy jsou energie budoucnosti.

„Jsem rád, že jsem mohl spolu s podnikateli přijet na výstavu EXPO a podpořit tak obraz českého průmyslu na světovém poli. Česká republika je vyspělou průmyslovou zemí, v energetice máme dlouholetou tradici. Velmi mě těší, že návštěvníci oceňují českou prezentaci tady v Astaně, která mimo jiné představuje špičkové technologie, které české firmy nabízejí,“ řekl Štěch při Národním dnu ČR v Astaně. Kazachstán označil za hlavního partnera Česka ve Střední Asii.

Kromě jednání se svým kazašským protějškem navštívil Milan Štěch také muzeum ženského gulagu v Malinovce, kde položil květiny u památníků jeho obětí, dále se setkal s kazachstánskými absolventy českých vysokých škol a se skupinou českých podnikatelů na EXPO. Prohlédl si také mimo jiné pavilony Slovenska, Jižní Koreje a Japonska, kde se setkal s prefektem města Ósaka, které kandiduje na uspořádání světové výstavy v roce 2025. Pavilon ČR patří k jedněm z nejúspěšnějších na letošní výstavě, navštívilo jej více než 100 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…