Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský vstoupil do Právnické síně slávy

08.02.2015 10:51

Jubilejní 10. ročník celojustiční soutěže Právník roku, který pořádá Česká advokátní komora a společnost EPRAVO.CZ, se uskutečnil v pátek 30. ledna 2015 v Kongresovém centru Praha, slavnostním udílením cen provedl více než dvoutisícové publikum moderátor Ondřej Brzobohatý.

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský vstoupil do Právnické síně slávy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský

Skleněnou plastiku sv. Yva, patrona právníků a titul Právník roku převzalo deset osobností v sedmi řádných a třech mimořádných kategoriích (Právnická síň slávy, Pro bono, Talent roku). Dlouhým potleskem ve stoje diváci vzdali hold předsedovi Ústavního soudu Pavlu Rychetskému, který vstoupil do Právnické síně slávy za výjimečný celoživotní přínos právu, toto prestižní ocenění v minulosti získali například Karel Čermák, Dagmar Burešová, Zdeněk Kessler in memoriam, či Otakar Motejl. Emeritní soudkyně Ústavního soudu Ivana Janů byla oceněna v kategorii Lidská práva a právo ústavní. Více informací a fotografie z galavečera naleznete na facebookovém profilu spol. EPRAVO.CZ https://www.facebook.com/epravo.cz či na webu www.pravnikroku.cz .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ústavní soud

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…