Předseda kanadského Senátu zakončil oficiální návštěvu ČR

09.09.2016 18:39

Předseda kanadského Senátu George Furey zakončil se svojí delegací dvoudenní oficiální návštěvu České republiky. Dnes se George Furey sešel s předsedou Senátu Milanem Štěchem. Hovořili spolu o možnostech dvoustranné parlamentní spolupráce a dalších tématech. Během schůzky předseda českého Senátu ujistil svůj kanadský protějšek o své silné podpoře Komplexní hospodářské a obchodní dohody mezi EU a Kanadou (CETA) a zdůraznil pozitivní dopady, jež by dohoda měla na Českou republiku.

Předseda kanadského Senátu zakončil oficiální návštěvu ČR
Foto: wikipedia
Popisek: Kanadská vlajka.

Předseda kanadského Senátu Furey k tomu dodal: „Kanadská i česká ekonomika v minulých letech zaznamenávala trvalý růst. Těšíme se proto na nové vzájemné příležitosti, které přinese CETA. Česko je pro Kanadu velmi silným a zároveň spolehlivým partnerem v Evropě.“

Předseda Furey se poté sešel s předsedou vlády Bohuslavem Sobotkou. Jejich rozhovor se zaměřil na ratifikaci Komplexní hospodářské a obchodní dohody CETA a na další témata společného zájmu týkající se Evropy. O podobných tématech potom předseda Furey diskutoval na setkání s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem, čímž svoji oficiální návštěvu České republiky zakončil.

Oficiální návštěva předsedy kanadského Senátu George Fureyho a jeho delegace v Praze podtrhla pevné a rozmanité vazby mezi Českem a Kanadou a širokou bilaterální spolupráci v mnoha oblastech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…