Předseda vlády a ministr kultury navštívili Historickou budovu Národního muzea

12.03.2018 20:09

V pondělí 12. 3. 2018 navštívili předseda vlády ČR Andrej Babiš společně s ministrem kultury ČR Iljou Šmídem rekonstruovanou Historickou budovou Národního muzea.

Předseda vlády a ministr kultury navštívili Historickou budovu Národního muzea
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Prohlídka se uskutečnila v rámci kontrolního dne v příspěvkových organizacích Ministerstva kultury. Historická budova Národního muzea byla první zastávkou delegace, která dále pokračovala na prohlídku Státní opery, Nové scény Národního divadla, budovy Invalidovny a Národní galerie ve Veletržním paláci.

Delegaci po budově provedli generální ředitel Národního muzea Michal Lukeš, generální ředitelka Národního památkového ústavu Naděžda Goryczková a za sdružení M-P-I, zhotovitele rekonstrukce, Jan Kučera. Účastníci kontrolního dne byli seznámeni s průběhem rekonstrukce a během prohlídky měli možnost nahlédnout do výstavních sálů, zastřešené východní dvorany, Pantheonu i kopule Národního muzea s vyhlídkou na Prahu. Představeny byly také zrekonstruované prvky a nové části budovy. Na závěr prohlídky členové delegace předsedy vlády prošli novou spojovací chodbou mezi Historickou a Novou budovou Národního muzea.

Na závěr se uskutečnil briefing pro zástupce médií, kteří se kontrolního dne v hojném počtu zúčastnili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …