Předsedkyní Asociace krajů ČR byla opět zvolena hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová

07.12.2018 9:23

Hejtmani na včerejším jednání Rady Asociace krajů ČR již podruhé zvolili předsedkyní Asociace krajů České republiky hejtmanku Karlovarského kraje Janu Mračkovou Vildumetzovou.

Předsedkyní Asociace krajů ČR byla opět zvolena hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Potvrdili tak stávající vedení organizace ve složení Jiřího Běhounka v pozici 1. místopředsedy a Jiřího Čunka, Martina Půty a Oldřicha Bubeníčka v roli řadových místopředsedů.

„Velmi si vážím velké podpory ze strany ostatních hejtmanů a hejtmanek, kterou mi na dnešním jednání vyjádřili. Výsledek dnešní volby je pro mě signálem, že uplynulé dva roky v roli předsedkyně Asociace krajů ČR přinesly jasné výsledky a zároveň je pro mě potvrzením, že hejtmani vidí smysl v tom, abychom v nastavených aktivitách pokračovali. Mou snahou po celou dobu bylo a vždy bude hájit zájmy všech krajů a naplňovat jejich společné cíle,“ uvedla staronová předsedkyně Rady Asociace krajů ČR Jana Mračková Vildumetzová.

Asociace krajů má čtrnáct členů – třináct hejtmanů a pražského primátora. Vznikla, aby hájila a prosazovala společné zájmy krajů například směrem k vládě a státní správě. Současná vláda se se členy asociace pravidelně setkává a jedná o problémech v regionech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…