Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Liberecký kraj

09.03.2018 17:41

V úterý 13. března 2018 vláda Andreje Babiše navštíví Liberecký kraj. Bude tak pokračovat v cestách do krajů, kde navštěvuje místa spojená s regionálními problémy a jedná se zástupci místních samospráv. Tématy budou výstavba dopravní infrastruktury, zajištění lékařské péče, ale i rekonstrukce Ještědu a budoucnost skokanského areálu v Harrachově.

Premiér Andrej Babiš a členové vlády navštíví Liberecký kraj
Foto: Daniela Černá
Popisek: Andrej Babiš

Návštěvu kraje začne premiér Andrej Babiš spolu s dalšími členy vlády prohlídkou bývalého vojenského prostoru Ralsko, kde se bude mluvit o revitalizaci areálu. Následně si prohlédne nedokončený obchvat Nový Bor-Česká Lípa. V Kamenickém Šenově vláda navštíví Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou včetně Centra odborného vzdělávání.

S Radou Libereckého kraje chce vláda jednat mimo jiné o rozvoji dopravní infrastruktury, včetně silnic I. třídy a železničního spojení Praha-Liberec. Dalšími tématy bude celková rekonstrukce Ještědu, revitalizace bývalého vojenského prostoru Ralsko, obnova skokanského areálu v Harrachově či přeshraniční problematika spojená především s rozšiřováním těžby v dole Turów. Na programu bude také podpora návrhu memoranda na spolufinancování oprav silnic II. a III. třídy na dobu 5 let a investice do zdravotnictví. Následně se ministři a ministryně setkají se zastupiteli Libereckého kraje a starosty měst a obcí.

V Krajské nemocnici Liberec se předseda vlády Andrej Babiš seznámí s výstavbou Centra urgentní péče a navštíví heliport. Poté pojede do Harrachova, kde bude se zastupiteli Libereckého kraje, města Harrachov a zástupci sportovních svazů jednat o budoucnosti tamního skokanského areálu. Zastaví se také na místě stavby silnice, která propojí Liberec s Jabloncem nad Nisou.

Cesty do Libereckého kraje se zúčastní první místopředseda vlády a ministr životního prostředí Richard Brabec, ministr vnitra Lubomír Metnar, ministryně financí Alena Schillerová, ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, ministryně práce a sociálních věcí Jaroslava Němcová, ministr dopravy Dan Ťok, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga, ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová a ministr kultury Ilja Šmíd. Části programu se zúčastní také vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

Ministři životního prostředí, průmyslu a obchodu, vnitra, dopravy, zdravotnictví, školství, mládeže a tělovýchovy, kultury a ministryně financí, práce a sociálních věcí a pro místní rozvoj absolvují část programu v kraji separátně a navštíví místa spadající pod jejich resort. Pro detailnější informace o jejich programech se prosím obraťte na tisková oddělení jednotlivých ministerstev.

Ve středu 28. března 2018 přijede vláda do Středočeského kraje. Následovat budou kraje Královéhradecký, Karlovarský a Moravskoslezský. Více o cestách do krajů naleznete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

11:59 ČEZ: 59 procent domácností, které si pořídí fotovoltaiku s baterií, sníží spotřebu minimálně o 20 procent

Číslo týdne