Premiér Andrej Babiš se dnes sešel se zástupci Sdružení místních samospráv ČR

06.04.2018 17:45

Zástupci Sdružení místních samospráv ČR se dnes sešli s premiérem Andrejem Babišem, aby mu tlumočili své výhrady proti zpřísnění zákona o střetu zájmů, které shrnuli v petici podané minulý týden.

Premiér Andrej Babiš se dnes sešel se zástupci Sdružení místních samospráv ČR
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

Výstupem dnešního jednání je příslib premiéra, že na jednání poslaneckého klubu ANO podpoří takový pozměňovací návrh, který stanoví, že údaje o majetkových poměrech komunálních politiků, které mají být podle stávajícího návrhu veřejné, budou zveřejňovány pouze na základě individuální žádosti.

„Premiér Babiš po jednání vyslovil porozumění pro požadavky Sdružení místních samospráv a signatářů petice. Sdělil nám, že rozhodující bude jednání klubu ANO, ale že náš návrh na tomto jednání podpoří. V praxi by to znamenalo, že veřejnost bude mít i nadále přístup k některým informacím o majetkových poměrech komunálních politiků, ale nikoliv anonymně prostřednictvím internetu, jak předpokládá stávající návrh, ale na základě žádosti. Takové řešení považujeme za rozumný kompromis mezi oprávněnou snahou veřejnosti politiky kontrolovat na jedné straně a právem na alespoň elementární soukromí lidí angažujících se ve prospěch svých obcí a regionů,“ konstatuje k výsledku jednání předseda SMS ČR Stanislav Polčák.

Celé znění petice je k dispozici zde.

O Sdružení místních samospráv ČR

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje 1500 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …