Premiér Sobotka navštívil Jihočeský kraj

31.05.2015 8:50

Předseda vlády Bohuslav Sobotka navštívil v sobotu 30. května 2015 v rámci pravidelných cest do regionů Jihočeský kraj. Premiér otevřel zrekonstruovaný dům Mistra Jana Husa v Husinci, navštívil Jadernou elektrárnu Temelín a setkal se se zástupci firem Madeta, ZVVZ Milevsko a se zástupci dobrovolných hasičů v Jistebnici.

Premiér Sobotka navštívil Jihočeský kraj
Foto: vlada.cz
Popisek: Premiér Sobotka otevřel s ministrem Hermanem a Jihočeským hejtmanem Jiřím Zimolou zrekonstruovaný rodný dům Jana Husa v Husinci

Premiér zahájil pracovní program ve společnosti Madeta, kde s vedením společnosti hovořil o zákonu o významné tržní síle, jehož novelu předložil premiér do Poslanecké sněmovny. Následně premiér B. Sobotka otevřel společně s ministrem kultury Danielem Hermanem zrekonstruovaný rodný dům Mistra Jana Husa.

V odpoledních hodinách pak předseda vlády navštívil s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem Jadernou elektrárnu Temelín. Vláda se bude na svém jednání příští týden zabývat Národním akčním plánem rozvoje jaderné energetiky v České republice a premiér se chtěl ještě před tímto jednáním seznámit s aktuálním stavem našich dvou jaderných elektráren a připraveností na jejich možný rozvoj. Již minulý týden proto navštívil jadernou elektrárnu Dukovany.

Následně předseda vlády navštívil společnost ZVVZ Milevsko, kde se setkal s vedením společnosti a diskutoval o efektivitě současné vládní proexportní strategie.

Svůj program zakončil premiér Bohuslav Sobotka v Jistebnici, kde se zúčastnil diskuse s dobrovolnými hasiči. Hlavním tématem bylo financování těchto spolků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…