Premiér a ministr průmyslu a obchodu jednali s Radou ČTÚ o mobilních datových službách

27.07.2017 9:49

Předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček ve středu navštívili Český telekomunikační úřad. Vládní delegaci přivítal předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák. Diskutovala se kvalita a dostupnost mobilních datových služeb i budování infrastruktury pro vysokorychlostní internet.

Premiér a ministr průmyslu a obchodu jednali s Radou ČTÚ o mobilních datových službách
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Výrazný posun v oblasti zvýšení práv a ochrany spotřebitelů přinese novela zákona o elektronických komunikacích, kterou před týdnem schválil Senát. Současně tento týden nabyl účinnosti zákon na snížení nákladů při budování sítí NGA. „I s novými regulačními nástroji chceme podporovat nové investice do sektoru, dohlížet na férové fungování trhu i ve vztahu ke spotřebitelům a podporovat poskytování dostupných a kvalitních služeb,“ říká předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák.

Členové Rady rovněž představili dosavadní dílčí závěry tříkriteriálního testu pro trh mobilních služeb s tím, že do poloviny srpna by měla být zahájena veřejná konzultace. To je nutná podmínka pro možnost případné budoucí regulace velkoobchodního trhu.

Jako úspěšnou předseda vlády hodnotil proběhlou aukci kmitočtů v pásmu 3,7 GHz, z níž vzešli i dva noví operátoři. Vítězní operátoři v aukci získali celoplošné příděly s dostatečnou šířkou pásma i pro budoucí zavádění sítí 5. generace. Návrh nových opatření pro připravovanou aukci v pásmu 700 MHz připraví ČTÚ do poloviny příštího roku, jak navrhuje v Situační zprávě o plnění Strategie správy spektra, která byla předána k projednání vládou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…