Přes devadesát mladých sportovců bude Liberecký kraj reprezentovat na dětské zimní olympiádě v Pardubicích

27.01.2018 18:32

Slavnostním ceremoniálem odstartují v neděli 28. ledna v 15:00 hodin v pardubické Tipsport areně VIII. Hry zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2018.

Přes devadesát mladých sportovců bude Liberecký kraj reprezentovat na dětské zimní olympiádě v Pardubicích
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Budova Krajského úřadu LK v Liberci

Až do 2. února se na sportovištích v Pardubickém kraji předvede asi 1300 talentů v kategoriích mladších a starších žáků. Svou výpravu tady bude mít i Liberecký kraj, která čítá 94 mladých sportovců. Se svými soupeři z ostatních krajů se utkají celkem v jedenácti disciplínách. Krajskou reprezentaci doplní ještě 29 trenérů. Na nedělní zahájení se chystají také hejtman Martin Půta a jeho náměstek Petr Tulpa. V závěru olympiády převezme Liberecký kraj olympijskou vlajku.

Mladí nadějní sportovci budou usilovat o medaile i bodová hodnocení v devíti zimních sportech - alpské lyžování, běžecké lyžování, biatlon, krasobruslení, lední hokej, lyžařský orientační běh, rychlobruslení, skicross, snowboarding a dvou doprovodných disciplínách – taneční soutěž a šachy.

Sportovat se bude na šesti místech - Litomyšl, Choceň, Česká Třebová, Letohrad, Dolní Morava a Čenkovice, kde budou mladé naděje bojovat o 127 sad medailí.

„Na minulé zimní olympiádě v roce 2016 v Ústeckém kraji získala reprezentace Libereckého kraje 32 cenných kovů, což bylo nejvíce ze všech 14 krajských výprav. Zazářili především běžkyně a běžci na lyžích, kteří vybojovali 8 zlatých, 3 stříbrné a 2 bronzové medaile. Věřím, že i tato olympiáda bude pro naše mladé sportovce úspěšná,“ říká Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro školství, mládež, tělovýchovu, sport a zaměstnanost.

Jednou z forem podpory krajských týmů je sportovní oblečení. Liberecký kraj jim vybral sportovně společenské reprezentační oblečení, set složený ze zimní bundy, mikiny a čepice.

Po Pardubickém kraji převezme pomyslnou štafetu Liberecký kraj, který bude pořadatelem Letních olympijských her dětí a mládeže v roce 2019. Ve čtvrtek 1. února si tak na slavnostním ceremoniálu přebere náměstek Petr Tulpa od zástupců Pardubického kraje olympijskou vlajku.

Vše o přípravách a průběhu olympiády v Pardubickém kraji naleznete ZDE. Můžete průběžně sledovat nejen akční záběry ze závodů, výsledky v jednotlivých sportech, ale i pořadí krajů či medailový přehled.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…