Přesun velvyslanectví do Jeruzaléma ve světle mezinárodního práva

23.11.2023 17:33 | Tisková zpráva

Více než 50 účastníků, poslanců, významných právníků a dalších hostů se sešlo ve středu 22.11.2023 v reprezentativních prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky na mezinárodní konferenci, která se zabývala právními aspekty možného přesunu velvyslanectví jednotlivých států do Jeruzaléma.

Přesun velvyslanectví do Jeruzaléma ve světle mezinárodního práva
Foto: Studio Petřina
Popisek: Mezinárodní konference v Poslanecké sněmovně zabývající se přesunem velvyslanectví do Jeruzaléma.

Významní právní odborníci ve svých příspěvcích zdůraznili, že oproti častým politickým tvrzením, takovémuto kroku z hlediska mezinárodního práva vůbec nic nebrání. Pro podporu tohoto kroku se vyslovili jak pan Andrew Tucker z Nizozemí, tak Michal Pacovský a Pavel Hasenkopf z ČR.

Vedle velvyslankyně Státu Izrael J.E. Anny Azari oslovil konferenci ještě prezident Nadačního fondu spojenců Izraele Josh Reinstein a evropský ředitel této Nadace Leo van Doesburg.

Druhým vrcholem konference bylo obrazové svědectví, doplněné hlubokými osobními zážitky poslance Pavla Žáčka, předsedy Výboru pro bezpečnost, z jeho nedávné návštěvy míst bestiálního útoku Hamásu proti Izraeli.

Na závěr byla poslancem Miloslavem Janulíkem, předsedou Parlamentní skupiny Spojenců Izraele, přečtena Pražská deklarace (zveřejněna níže), oslovující parlamenty celého světa k tomu, aby vyzvaly své vlády k přesunu svých velvyslanectví do Jeruzaléma.. Konference byla ukončena zatroubením na starozákonní nástroj – šofar a společnou fotografii všech účastníků posílajících pozdravy do Izraele.

Pro další informace: sedlacek@cspi.cz M: +420 608 315 775


Společný pozdrav do Izraele. (Foto credit: Studio Petřina)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …