Prezident republiky udělil milost ženě, která se dlouhodobě léčí s psychickým onemocněním

22.11.2016 17:38

Prezident republiky Miloš Zeman se rozhodl využít své ústavní pravomoci a po zvážení všech okolností případu vyhověl žádosti o milost, a to k neděli dne 20. listopadu 2016.

Prezident republiky udělil milost ženě, která se dlouhodobě léčí s psychickým onemocněním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident republiky v tomto standardním případě přihlédl k zdravotnímu stavu omilostněné, která se dlouhodobě léčí se závažným psychickým onemocněním, a které v minulosti byl ze zdravotních důvodů výkon trestu opakovaně soudem přerušen. 

Prezident republiky prominul zbytek souhrnného trestu odnětí svobody uloženého za trestné činy podvodu, zpronevěry a porušování povinnosti v řízení o konkurzu, z něhož téměř polovinu již odsouzená vykonala. 

V průběhu výkonu trestu odnětí svobody, ve kterém se nachází poprvé, byla vzhledem ke kladnému hodnocení přeřazena do věznice s mírnějším režimem. Z důvodu vyššího věku a nedobrého zdravotního stavu je ve věznici pracovně nezařaditelná. 

Podnět k rozhodnutí o žádost o milost byl panu prezidentovi předložen ministrem spravedlnosti JUDr. Robertem Pelikánem, Ph.D., a to na základě rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 29. listopadu 2013 o přenesení pravomoci v řízení o udělení milosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…