Prezident republiky zaslal kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski

30.05.2017 18:49

Prezident republiky Miloš Zeman zaslal v úterý dne 30. května 2017 kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski v souvislosti s úmrtím jejího manžela, politologa Zbigniewa Brzezinského.

Prezident republiky zaslal kondolenční telegram Emilii Benes Brzezinski
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Vážená paní Benes Brzezinski,

s hlubokým zármutkem si dovoluji vyjádřit svoji upřímnou soustrast v souvislosti s úmrtím Vašeho manžela, pana Zbigniewa Brzezinského – muže, jehož po celém světě obdivují nejen politologové a diplomaté.

Váš manžel ovlivnil zahraniční politiku Spojených států amerických mnohem hlouběji, než pouze ze své nejznámější role 10. národně-bezpečnostního poradce, a má tak velké zásluhy na podobě dnešního světa.

Zbigniew Brzezinski je dobře známý také v České republice. Osobně jej – spolu s mnoha dalšími Čechy, Slováky, nebo, chcete-li, Čechoslováky – považuji za skutečného odborníka ve svém oboru. V USA není mnoho lidí, kteří by znali a rozuměli střední a východní Evropě tak dobře, jako Váš manžel.

Vždy jsem si zvlášť vážil toho, že Z. Brzezinski ani v dobách studené války nezapomněl, kde leží Praha. Dobře chápal, že takzvaný socialistický blok zdaleka není monolitem sovětských zemí, nýbrž skupinou států s rozmanitou historickou zkušeností i charakterem. Nemám pochyb, že k jeho výborné znalosti Československa a jeho situace jste významně přispěla i Vy osobně a Vaše rodinné kořeny, za což bych Vám rád poděkoval.

Vážená paní Benes Brzezinski, prosím, dovolte mi v této těžké chvíli ještě jednou vyjádřit Vám, Vašim synům, dceři a celé rodině svoji nejhlubší soustrast.

V úctě

Miloš Zeman
prezident České republiky

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…