Při požáru v pražském hotelu zemřeli dva lidé, hasiči zachránili 34 osob a dva hasiči se zranili

21.01.2018 8:18

V sobotu 20. ledna 2018 v 18:03 hodin vyjely jednotky pražských profesionálních hasičů k nahlášenému požáru klimatizace v přízemí 5 patrového hotelu v ulici Náplavní v Praze.

Při požáru v pražském hotelu zemřeli dva lidé, hasiči zachránili 34 osob a dva hasiči se zranili
Foto: HZS hl. m. Prahy/Milan Pacík
Popisek: Požár v pražském hotelu

První jednotka byla na místě v 18:06 a již při prvotním průzkumu bylo zřejmé, že z důvodu většího počtu ubytovaných osob budou na místě potřeba další síly a prostředky. V prvních minutách byl také zřízen štáb velitele zásahu.

Celý objekt byl silně zakouřen, bylo nutné klienty hotelu evakuovat a z důvodu členitého prostoru uvnitř objektu hrozilo nebezpečí ztráty orientace. Hasiči zasahovali ve dvou bojových úsecích. Krajské operační a informační středisko na místo postupně vyslalo celkem 17 profesionálních jednotek pražských hasičů, chemickou jednotku z Petřin, jednotku Hasičského útvaru ochrany Pražského hradu a 6 jednotek dobrovolných hasičů. Zbylé pražské dobrovolné jednotky byly povolány k záloze na vlastních stanicích k pokrytí území hl.m. Prahy.

Postupně byl na místě zásahu vyhlášen zvláštní stupeň poplachu. Dopravu v okolí zásahu řídila Policie České republiky. Zdravotnická záchranná služba hl. m. Prahy vyslala k události vozidlo Atego, byl aktivován traumaplán, který byl odvolán po 20. hodině.

Na místo se dostavil krajský ředitel HZS hl. m. Prahy, brig. gen. Roman Hlinovský, primátorka Adrina Krnáčová a radní pro Bezpečnost Libor Hadrava. Hasiči pracovali na 3 C proudy v dýchací technice, během zásahu zachránili pomocí vyváděcích masek celkem 34 osob vnitřkem budovy i pomocí výškové techniky. 9 osob bylo zraněných, z toho 2 profesionální hasiči, kteří byli zraněni lehce. 2 osobám již záchranáři nemohli pomoci.

Lokalizace byla nahlášena v 21:01 hodin. Již během zásahu byli na místě vyšetřovatelé příčin požáru. Během nedělního dopoledne proběhne došetření případu, na místě budou vyšetřovací týmy hasičů a policistů. V 22:26 hodin poslední přítomná jednotka provedla závěrečné rozebírací práce a hledání skrytých ohnisek. Objekt byl předán PČR. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…