Příběh pěstounů z Vysočiny bude figurovat v dokumentu České televize

21.11.2022 9:15 | Tisková zpráva

V připravovaném dokumentárním cyklu České televize, který bude věnován podpoře a představení pěstounství bude v jednom z dílů představena i vybraná pěstounská rodina z Vysočiny.

Příběh pěstounů z Vysočiny bude figurovat v dokumentu České televize
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Kraj Vysočina - logo

„Námět a scénář má na starosti studio Brno. Za podpory Kraje Vysočina bude připraven osmý z čtrnáctidílné série. Podle našich informací se na obrazovky dostane v novém roce,“ prozrazuje Jan Tourek, radní Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí s tím, že Kraj Vysočina tento dokument s pracovním názvem Plné hnízdo podpoří částkou 164,5 tisíce korun.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

„Zmíněná propagace resp. výroba dokumentu navazuje na krajský projekt Aplikace inovativních postupů sociální ochrany a prevence, který se mimo jiné zaměřuje na propagaci náhradní rodinné péče a hledání nových pěstounů. V současné době Kraj Vysočina podává žádost s navazujícím projektem Rozvoj inovativních postupů, který nadále počítá s propagací pěstounství jako potřebné alternativy neústavní péče o děti,“ doplňuje Jan Tourek.

Na území Kraje Vysočina je nyní 555 dětí v péči 421 pěstounských rodin, z nichž 144 nabízí zprostředkovanou péči a 277 se stará o děti v příbuzenském režimu. Jak říká Jan Tourek, v tuto chvíli aktivně hledá Kraj Vysočina rodiny pro cca 50 dětí. V ústavní péči je ve skutečnosti dětí více, ale jsou např. už před zletilostí, nechtějí do pěstounské péče nebo jsou těžce zdravotně postižené a péče o ně není možná v přirozeném rodinném prostředí. Problém je v tom, že chybí zejména pěstouni pro etnické děti, děti s handicapem, starší děti nebo velké sourozenecké skupiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…