Příčina pádu střechy haly v České Třebové by měla být známa koncem května

18.04.2017 14:01

Koncem května by mohla být známa příčina pádu střechy sportovní haly v České Třebové. Pardubický kraj, který je vlastníkem objektu a investorem stavby, čeká pro další plánovaný postup na výsledky zkoumání pověřeného soudního znalce.

Příčina pádu střechy haly v České Třebové by měla být známa koncem května
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Stále však podle hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického platí, že by kraj chtěl opravenou halu otevřít do konce tohoto roku.

„Byli jsme informování, že by výsledky šetření soudního znalce mohly být známy do konce května. Nejedná se o jednoduchou záležitost, a proto si vypracování znaleckého posudku vyžaduje svůj čas,“ uvedl hejtman Martin Netolický. „Vzhledem k tomu, že na místě není vidět těžká technika ani stavební ruch, tak může mít veřejnost dojem, že celá věc ustrnula. Rozhodně tomu tak není. Připravujeme novou variantu střešní konstrukce, kdy se ze čtyř variant, které nám navrhl externí projektant, přikláníme k variantě lepeného plnostěnného vazníku se zaoblenou spodní hranou. Pro další konkrétní kroky však musíme vyčkat na názor soudního znalce,“ sdělil hejtman Martin Netolický, podle kterého je i nadále cílem Pardubického kraje, aby byla sportovní hala otevřena do konce tohoto kalendářního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…