Příležitosti prohlédnout si paláce Úřadu vlády využilo 17. listopadu 1940 zájemců

17.11.2019 17:33

V neděli 17. listopadu 2019 při příležitosti oslav 30. výročí sametové revoluce uspořádal Úřad vlády ČR dny otevřených dveří v Hrzánském paláci na Hradčanech a v Lichtenštejnském paláci na pražské Kampě. Do Hrzánského paláce dorazilo na prohlídku 730 zájemců, Lichtenštejnský palác si prohlédlo 1210 lidí.

Příležitosti prohlédnout si paláce Úřadu vlády využilo 17. listopadu 1940 zájemců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrzánský palác

V Lichtenštejnském paláci byly pro zájemce tradičně připraveny komentované prohlídky reprezentačních prostor, které nyní slouží zejména k pořádání konferencí a protokolárních akcí. Návštěvníci si za doprovodu průvodců mohli prohlédnout například Zlatý salonek s nevšedním výhledem na Vltavu nebo Modrý salonek situovaný směrem k Werichově vile. Součástí prohlídkové trasy je i jedinečná výstava protokolárních darů předsedy vlády ČR, které premiér Andrej Babiš obdržel během významných zahraničních cest, jež absolvoval od nástupu do funkce.

V odpoledních hodinách zavítal do Lichtenštejnského paláce i předseda vlády Andrej Babiš, který se s návštěvníky při příchodu přivítal a společně si poté prohlédli palác i vystavené předměty.

Podrobnější informace o historii Lichtenštejnského paláce naleznete na webových stránkách ZDE.

V Hrzánském paláci si kromě reprezentačních prostor a jedinečného výhledu z terasy paláce mohli zájemci prohlédnout také stálou výstavu Symboly republiky. Průvodci taktéž návštěvníky seznámili s historií paláce i jeho nejvýznamnějšími obyvateli, mezi které patřil například Tomáš Garrigue Masaryk. Část loňského roku sloužil Hrzánský palác po dobu rekonstrukce Strakovy akademie jako náhradní sídlo předsedy vlády a jeho kabinetu. Návštěvníkům se tak naskytla možnost nahlédnout například do pracovny premiéra nebo Gobelínového sálu, kde probíhala jednání vlády ČR.

Podrobnější informace o historii Hrzánského paláce naleznete na webových stránkách ZDE.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…