Prima: Luba Skořepová, judista L. Krpálek a gynekolog R. Vanko v Show Jana Krause

20.11.2013 11:13

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 22. listopadu od 22.10 na Primě.

Prima: Luba Skořepová, judista L. Krpálek a gynekolog R. Vanko v Show Jana Krause
Foto: iprima.cz
Popisek: Loga TV Prima

Luba Skořepová – herečka na podzim oslavila své neuvěřitelné devadesáté narozeniny. Navzdory tomu si svůj věk prý vůbec nepřipouští. „Svůj věk jsem přestala počítat, a cítím se tak mnohem lépe. Když si uvědomím, že mi je devadesát, je to hrozné. Chci toho ještě tolik udělat," říká. Stále hraje ve třech divadlech, chce napsat další, už šestnáctou knihu a ráda by si také ještě zahrála před kamerou.

Lukáš Krpálek – současná světová jednička v judu a nejlepší český judista; získal zlato na mistrovství Evropy. Je prvním mistrem Evropy v historii ČR. Krpálek navázal na evropské tituly Jiřího Sosny z roku 1988 a Zdeňka Písaříka z roku 1954, kteří získali medaile pro tehdejší ČSSR. Lukáš Krpálek tak dosáhl ve své kariéře na další vrchol. Poté, co se v únoru 2013 poprvé ve své kariéře stal judistickou světovou jedničkou, když stanul v čele světového žebříčku po vítězství na Grand Slamu v Paříži, vybojoval o něco později premiérový titul mistra Evropy ve váze do 100 kg. Ve sbírce už má Krpálek titul juniorského mistra Evropy i světa, bronz ze světového šampionátu seniorů z roku 2011, z loňska titul mistra Evropy do 23 let, nyní přidal seniorské evropské zlato. O jaký kov bude usilovat nyní? „Ještě mi chybí olympijská medaile! Teď jsem strašně spokojený, že to na ME vyšlo, ale ještě spokojenější budu, jestli na to v létě navážu na mistrovství světa v Riu," říká Lukáš. Jak se dostal k judu? „K judu jsem se dostal vlastně omylem. Jednoho dne, když jsme byli ještě malí kluci, jsme se bavili s naším strejdou, že by nás chtěl přihlásit na karate. Souhlasili jsme s tím, a po půl roce nás tedy přihlásil. Po měsíci chození na „karate“ jsme se dozvěděli, že to není karate, jak jsme si mysleli. Jednalo se o judo. Ale tento sport se nám natolik zalíbil, že jsme u něj už zůstali," vypráví.

MUDr. Richard Vanko – gynekolog a porodník, proslulý svými alternativními přístupy a neortodoxními názory, odborník, který rozumí tajemství těhotné ženské duše. „Mám o českých ženách fakt vysoké mínění. Baví mě chytré ženy, ženy, které vědí, co chtějí. Baví mě ty, co přijdou s vlastním porodním plánem. Je na čem stavět, o čem debatovat. Baví mě ženy i chytré diskuse. Vlastně tenhle přístup ze mne asi dělá alternativce," říká o sobě porodník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…