Příroda chrání před povodněmi i suchem, obohacuje i inspiruje. Vyfoťte to a své úlovky posílejte do fotosoutěže

26.03.2017 19:43

Zachyťte na fotografii, čím vás příroda obohacuje, a přihlaste se do soutěže NATURE@work, kterou každoročně pořádá Evropská agentura pro životní prostředí (EEA). Tématem letošního ročníku soutěže je vliv přírody a přihlásit se může každý občan EU starší 18 let. Vítězové jednotlivých kategorií NATUREprovides, NATUREprotects a NATUREinspires) mohou získat finanční odměnu ve výši 1000 eur. Cílem soutěže je upozornit na roli, jakou v našem životě hraje příroda. Ta nám poskytuje např. čistý vzduch a pitnou vodu, oblečení, potraviny a materiály pro stavbu obydlí. Mezi další velmi významné přínosy patří například role přírody při zmírňování dopadů změny klimatu.

Příroda chrání před povodněmi i suchem, obohacuje i inspiruje. Vyfoťte to a své úlovky posílejte do fotosoutěže
Foto: mzp.cz
Popisek: Ministerstvo životního prostředí ČR

Cílem každoročně pořádané fotografické soutěže agentury EEA je zamýšlet se nad různými otázkami z oblasti životního prostředí. Tématem letošního ročníku soutěže je vliv přírody. Věděli jste, že zelené plochy ve městech a jejich okolí pomáhají chránit naše domovy před povodněmi, protože vstřebávají nadbytečnou vodu ze záplav? Nebo že stromy a městské parky pomáhají během veder snižovat teploty v městských oblastech? Příroda je díky své nezpochybnitelné kráse a bohaté rozmanitosti také zdrojem inspirace – nejenom v umění, ale i při navrhování některých strojů, domů a mnohých inovačních řešení.

Fotografické soutěže NATURE@work se mohou zúčastnit všichni občané EU starší 18 let. Přihlásit se mohou s fotografiemi k některému z těchto tří témat:

1. NATUREprovides (PŘÍRODA poskytuje): Dokážete na fotografii zachytit, čím nás příroda obohacuje a co z toho je pro vás nejcennější?

2. NATUREprotects (PŘÍRODA chrání): Všimli jste si, jak vás okolní příroda – na venkově nebo ve městě – chrání?

3. NATUREinspires (PŘÍRODA inspiruje): Objevili jste ve vašem okolí nějaký výsledek lidské činnosti inspirovaný přírodou?

Vítězové jednotlivých kategorií obdrží finanční odměnu ve výši 1000 eur, přičemž 500 eur je připraveno na Cenu veřejné volby a Cenu mládeže. Své fotografie můžete zasílat až do 15. srpna 2017. Všechny příspěvky mohou být používány agenturou EEA a jejími partnery v celé Evropě. Více informací o tom, jak se do soutěže přihlásit, a její pravidla najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…