Příslušníci a zaměstnanci vězeňské služby darují krev

02.02.2015 10:58

Vězeňská služba ČR chce pomoci v boji proti aktuálnímu nedostatku krevních zásob v České republice.Příslušníci a zaměstnanci pražských věznic a generálního ředitelství proto využili možnosti hromadného odběru krve, který je pro ně uspořádala Ústřední vojenská nemocnice ve zdravotnickém zařízení Vězeňské služby v Praze 4 Na Květnici. Podle předběžných odhadů se odběrů zúčastní několik desítek příslušníků a zaměstnanců vězeňské služby v čele s generálním ředitelem Pavlem Ondráškem a dalšími členy nejvyššího vedení.

Příslušníci a zaměstnanci vězeňské služby darují krev
Foto: Martin Kovář
Popisek: Kapačka s krví

„Jménem vedení vězeňské služby bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům, kteří chtějí pomoci a rozhodli se bezplatně darovat krev. Uvědomuji si solidárnost a důležitost takového kroku“,prohlásil generální ředitel sboru Pavel Ondrášek.

Hromadný odběr se uskuteční ve středu 4. února dopoledne a podle předpokladů se ho zúčastní kolem padesáti dárců. Vězeňská služba plánuje pořádat hromadné odběry mezi svými pracovníky také v dalších regionech, a to asi dvakrát ročně, podle aktuální potřeby krve v České republice. Hlavním cílem navázání spolupráce s Ústřední vojenskou nemocnicív Praze je získání nových prvodárců krve a zvýšit tak celkový počet dobrovolných dárců, kteří budou krev darovat i v budoucnu.Mezi příslušníky a zaměstnanci Vězeňské služby ČR je již dnes řada dárců, kteří krev darovali opakovaně v minulosti. Jsou mezi nimi i dárci, kteří dosáhli rekordních odběrů.  

Krev od dobrovolných dárců je zcela nepostradatelná pro léčbu řady nemocí, provádění složitých operací a záchranu životů při úrazech. Aktuálně je v České republice nedostatek krve zejména skupin 0+/-, B-, A-.   
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…