Probační a mediační služba: Proběhly semináře se soudci a státními zástupci k elektronickému monitoringu

12.12.2019 22:11

Na podzim 2019 proběhly v jednotlivých soudních krajích osvětové semináře pro soudce a státní zástupce, které se týkaly problematiky Elektronického monitorovacího systému (EMS) a jeho využívání v praxi.

Probační a mediační služba: Proběhly semináře se soudci a státními zástupci k elektronickému monitoringu
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Celkem se těchto akcí zúčastnilo 227 soudců a státních zástupců. Cílem seminářů bylo zhodnocení prvního roku po spuštění rutinního provozu EMS, výměna zkušeností, vyjasnění si vzájemných potřeb a postojů.

„Osvětové semináře jsou jedním z prostředků popularizace elektronického monitoringu v rámci odborné veřejnosti a přispívají ke zdokonalování stávající praxe. Získané podněty a informace budou projednány v rámci meziresortní pracovní skupiny, a to i s cílem jejich promítnutí do platných a účinných právních předpisů,“ doplnil manažer EMS Vladimír Klaban.

Za Probační a mediační službu se na těchto akcích aktivně podíleli vedoucí oddělení EMS, krajští vedoucí, metodici TDV, manažer EMS a zástupci metodického oddělení, kteří vystoupili s tématickými prezentacemi a reagovali na dotazy auditoria. Za MSp ČR prezentovali své závěry pracovníci Odboru elektronického monitoringu. V rámci následných diskusí si jednotliví účastníci seminářů sdělili své náhledy a potřeby při využívání elektronického monitoringu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…