Probační a mediační služba: Yellow Ribbon Run 2020 v rytmu písně Spadla klec

04.10.2019 22:11

Charitativní běh na podporu lidí s trestní minulostí bude provázet vězeňský hit Spadla klec. Skupina Wsedě z Věznice Kuřim jej v pátek 27. září 2019 za laskavé podpory Davida Kollera nahrála v jeho studiu na Smíchově.

Probační a mediační služba: Yellow Ribbon Run 2020 v rytmu písně Spadla klec
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Při této příležitosti dostala nový „kabát“ také původní píseń běhu – Žlutá stužka. Za bubny kapely Wsedě usedl již tradičně herec, scénárista a ambasador projektu Petr Čtvrtníček, který je také producentem obou nahrávek. 

„Věříme, že pro běžce se žlutou stužkou bude píseň Spadla klec hit, který bude provázet celou sezónu před hlavním závodem v červnu 2020. Jsme velmi vděční Davidovi Kollerovi, že nám své studio pro tuto příležitost nabídl, a že se s Petrem Čtvrtníčkem kapele věnovali,“ říká Gabriela Slováková, ředitelka Věznice Kuřim a iniciátorka Yellow Ribbon Run ČR.

Nedílnou součástí sezóny, která 5. ročníku běhu předchází, jsou koncerty kapely Wsedě na osvětových akcích a také na školách v rámci prevence kriminality. Na sociálních sítích bude myšlenka běhu opět šířena pod hashtagem #UtecPredsudkum. Stejně jako v předchozím ročníku, i v roce 2020 ji podpoří řada známých osobností.

Cílem projektu je bořit předsudky, dát lidem s trestní minulostí a jejich rodinám druhou šanci na slušný život, přispět tak k prevenci kriminality, snížení recidivy a větší bezpečnosti ve společnosti.

Projekt Yellow Ribbon Run spoluorganizuje Vězeňská sužba ČR, nezisková organizace RUBIKON Centrum a Probační a mediační služba ČR. V roce 2019 běželo štafetový závod na 600 běžců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…