Probační a mediační služba na konferenci ve slovenském Omšenie

21.08.2021 10:02

Ve dnech 12. a 13. srpna se zástupkyně Probační a mediační služby zúčastnily Úvodní konference k národnímu projektu ADR ve slovenském Omšenie.

Probační a mediační služba na konferenci ve slovenském Omšenie
Foto: PMS
Popisek: Probační a mediační služba - logo

Dvoudenní fórum, v rámci kterého se sešli profesionálové z oblasti trestní justice, restorativní justice i mediace, bylo věnované tématu budování a posílení alternativního řešení soudních sporů prostřednictvím mediace a efektivního využívání nástrojů restorativní justice v Slovenské republice.

Anketa

Má naše účast v NATO smysl?

4%
94%
hlasovalo: 26249 lidí

Slovensko se aktuálně potýká s nedostatkem mediátorů, kteří by napomáhali s mimosoudním řešením sporů. Setkání českých a slovenských odborníků tak bylo jedním z kroků k tomu, učinit mediační služby o něco dostupnější. 

Během prvního dne konference prezentovala ředitelka Probační a mediační služby PhDr. Andrea Matoušková výsledky dvacetiletého působení Služby v české justici. Následující den se konalo diskuzní fórum, ve kterém naši organizaci zastupovala Mgr. Jaroslava Talandová, vedoucí oddělení vzdělávání, a Mgr. Jana Burianová, metodik odborných činností. Přestože hlavním tématem byla mediace na Slovensku, odborná diskuze přinesla řadu poznatků, které představují zajímavé podněty i pro činnost Probační a mediační služby.

Rádi jsme se podělili o zkušenosti Služby s našimi sousedy a přejeme jim mnoho úspěchů v cestě za posílením mediačních činností.

Reportáž k tématu si můžete pustit na webu TA3 ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…