Prohlášení Ministerstva zahraničních věcí k všeobecným volbám v Myanmaru/Barmě

12.11.2015 16:34

ČR pozorně sledovala průběh parlamentních voleb v Myanmaru/Barmě dne 8. listopadu 2015, stejně jako jim předcházející kampaně. Je potěšující, že i přes různé nedostatky volby proběhly pokojně, spořádaně a relativně svobodně.

Prohlášení Ministerstva zahraničních věcí k všeobecným volbám v Myanmaru/Barmě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Velkou zásluhu na tom mají především barmští voliči a jejich velká volební účast, kterou jasně demonstrovali svou touhu využít možnost po čtvrt století vyjádřit svobodně svou vůli.

Proběhlé parlamentní volby jsou bezpochyby historickým mezníkem a ČR věří, že ambice, aby se staly i jedním z pilířů demokratických reforem, bude potvrzena i vývojem po volbách. MZV ČR v daném směru apeluje na všechny zainteresované, aby sčítání výsledků, jejich vyhlášení a všechny další povolební kroky proběhly v souladu se základními principy parlamentní demokracie a národní jednoty a usmíření. ČR přitom zůstává připravena nadále konkrétním způsobem podporovat demokratizační a reformní proces a napomoci tak naplnění demokratických nadějí barmského lidu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…