Projekt SVS pro předškoláky bude letos pokračovat

21.05.2018 12:36

Po loňském úspěchu bude Státní veterinární správa (SVS) i v letošním roce pokračovat v edukativním projektu pro předškoláky s názvem „Máme rádi zvířata“. Děti v mateřských školkách po celé republice v jeho rámci dostanou přímo od veterinárních inspektorů hravou formou informace o domácích zvířatech a zásadách správné a zodpovědné péče o ně.

Projekt SVS pro předškoláky bude letos pokračovat
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

V rámci loňského úvodního ročníku projektu proběhly přednášky ve 212 školkách, kde si vyprávění vyslechlo více než 6000 dětí. V letošním roce by množství navštívených školek mělo přesáhnout 300.

V první polovině června SVS hromadně písemně osloví mateřské školky v rámci celé ČR. Ty se do projektu opět budou moci přihlásit prostřednictvím elektronického formuláře umístěného na webu SVS. V průběhu podzimu pak proběhnout samotné návštěvy pracovníků SVS ve vybraných mateřských školách. Účast v projektu finančně podpořeného Ministerstvem zemědělství bude stejně jako loni pro školky zdarma. I přes navýšenou kapacitu nebude zřejmě možné navštívit všechny přihlášené školky. Zájem školek o přednášky loni násobně přesáhl personální i finanční možnosti SVS.

„Celou akci budou stejně jako loni zajišťovat vlastními silami pracovníci SVS, především, ti kteří mají problematiku dobrých životních podmínek zvířat na starosti. Ti si budou s dětmi vždy zhruba hodinu povídat o zvířatech chovaných v domácnosti a jejich potřebách,“ uvedl ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád. Děti se přiměřeně svému věku dozvědí, jak si domácího mazlíčka vybrat, jak se ke zvířatům správně chovat, jak o ně pečovat, či co mají dělat v případě, že se stanou svědky týrání zvířat. Pro děti jsou samozřejmě připraveny také drobné tematické dárky.

Součástí projektu bude také soutěž o nejhezčí dětský obrázek na téma zvířátko v domácnosti. Slavnostní vyhlášení vítězné školky v soutěži o nejhezčí obrázek proběhne před letošními Vánocemi. Vítěznou cenu pro nejúspěšnější školku, předá ústřední ředitel SVS Zbyněk Semerád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…