Promoce na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT budou online

03.03.2021 7:33

Slavnostní promoce absolventů Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI) se tradičně konají v prostorách Betlémské kaple. Aby studenti a jejich blízcí nebyli o zážitek zcela ochuzeni, rozhodla se fakulta připravit online promoci pro všechny zájemce.

Promoce na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT budou online
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

„Je zřejmé, že v nejbližších měsících nebudou vzhledem k pandemické situaci žádná větší setkání možná. Nechtěli jsme ale studenty o slavnostní zakončení důležité části jejich života zcela připravit, a proto jsme pro ně připravili online promoci,“ říká prof. Igor Jex, děkan FJFI.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

První online promoce FJFI se uskuteční ve čtvrtek 4. března 2021, první skupina od 15:30 a druhá od 17:00 hodin. Rodiny a přátelé promujících budou promoci sledovat prostřednictvím fakultního kanálu YouTube (ZDE). Studenti rozdělení do dvou skupin se připojí prostřednictvím aplikace Microsoft Teams, představitelé fakulty a rektor Českého vysokého učení technického v Praze, doc. Vojtěch Petráček, pak budou sedět každý v jedné místnosti, odkud bude obraz živě přenášen do střižny. Promocí bude provázet promotor prof. Michal Beneš, proděkan pro pedagogickou činnost, za přítomnosti děkana fakulty prof. Igora Jexe. Studenty pak pomyslně přivede tajemník fakulty Leopold Vrána.

„Vše jsme se snažili minulý týden na generální zkoušce otestovat a doufáme, že se naše premiéra podaří. Nicméně stát se může cokoliv. Je to pro nás výzva,“ říká Šárka Salačová, hlavní organizátorka online promoce.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2020/21 nabízí ČVUT svým studentům 214 akreditovaných studijních programů a z toho 84 v cizím jazyce. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. ČVUT v Praze je v současné době na následujících pozicích podle žebříčku QS World University Rankings, který hodnotil 1604 univerzit po celém světě. V celosvětovém žebříčku QS World University Rankings je ČVUT na 432. místě a na 9. pozici v regionálním hodnocení „Emerging Europe and Central Asia“. V rámci hodnocení pro „Engineering – Civil and Structural" je ČVUT mezi 151.–200. místem, v oblasti „Engineering – Mechanical“ na 201.–250. místě, u „Engineering – Electrical“ na 201.–250. pozici. V oblasti „Physics and Astronomy“ na 201. až 250. místě, „Natural Sciences“ jsou na 283. příčce. V oblasti „Computer Science and Information Systems" je na 251.–300. místě, v oblasti „Mathematics“ a „Material Sciences“ na 301.–350 místě a v oblasti „Engineering and Technology“ je ČVUT na 256. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…