Soutěž je určena pro studenty 3. a 4. ročníků hotelových škol a gastronomických učilišť, kde se vyučuje podle principů vzdělávacího programu Kulinářské umění. Do něj je v celé ČR zapojeno už 59 škol, 359 učitelů a 4122 žáků.
Zhruba desetinu z nich tvoří děvčata, dívky jsou i mezi postupujícími do finále KU Young Chef 2019. Kateřina Hubáčková z SŠP hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště postoupila z 1. místa v 1. nominačním týdnu, Nikola Bálková z SOŠ a SOU Praha - Čakovice se do finále propracovala z 2. místa 3. nominačního týdne.
Zakladatel programu, šéfkuchař Jiří Roith, jej charakterizuje jako první vzdělávací program pro gastronomii, který nevyučuje receptury, ale zaměřuje se na teoretický a praktický trénink gastronomických kulinářských technik.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
autor: komerční tisková zpráva
Pokorná Jermanová (ANO): Emisní povolenky schválila Fialova vláda a teď proti tomu falešně bojuje
A kdo schválil a podepsal Green Deal? A co jste udělali pro jeho zrušení, jak jste slibovali? Podle mě jste jak jeden za 18 a druhý bez dvou za 20
Další články z rubriky

7:33 ČSÚ: Meziroční růst cen potravin opět zrychlil
Spotřebitelské ceny meziměsíčně vzrostly o 0,3 %. Tento vývoj byl ovlivněn zejména růstem cen v oddí…
- 22:42 Česká pošta: Zpráva o udržitelném rozvoji za rok 2024
- 19:44 SFŽP: O hrdinech zelené energie i spravedlivé transformaci
- 16:47 Ústavní soud: K právním okolnostem aktivního ukončení života
- 13:43 Nadace ČEZ: Osvětlení přechodu zvýší bezpečnost chodců v Lázních Bohdaneč
- 10:46 DPP: Stanice metra Libuš na trase D dostala výtvarnou podobu