Proniknou ženy mezi gastronomickou elitu? Naznačuje to soutěž KU Young Chef 2019

20.08.2019 12:18 | Zprávy

Soutěž pro mladé kuchaře a kuchařky KU Young Chef 2019 už zná 12 finalistů, kteří se od 9. do 12. září utkají o postup mezi tři nejlepší. Z nich vzejde celkový vítěz letošního, v pořadí druhého ročníku. Podle organizátorů dosavadní průběh naznačuje, že mezi gastronomickou elitu – tradičně výhradně mužskou – začnou co nevidět pronikat i ženy.

Proniknou ženy mezi gastronomickou elitu? Naznačuje to soutěž KU Young Chef 2019
Foto: kuyoungchef.cz
Popisek: Zakladatel soutěže KU Young Chef Jiří Roith (vpravo) a prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR Miroslav Kubec předávají své zkušenosti budoucím šéfkuchařkám a šéfkuchařům

Soutěž je určena pro studenty 3. a 4. ročníků hotelových škol a gastronomických učilišť, kde se vyučuje podle principů vzdělávacího programu Kulinářské umění. Do něj je v celé ČR zapojeno už 59 škol, 359 učitelů a 4122 žáků.

Zhruba desetinu z nich tvoří děvčata, dívky jsou i mezi postupujícími do finále KU Young Chef 2019. Kateřina Hubáčková z SŠP hotelové a zdravotnické Uherské Hradiště postoupila z 1. místa v 1. nominačním týdnu, Nikola Bálková z SOŠ a SOU Praha - Čakovice se do finále propracovala z 2. místa 3. nominačního týdne.

Zakladatel programu, šéfkuchař Jiří Roith, jej charakterizuje jako první vzdělávací program pro gastronomii, který nevyučuje receptury, ale zaměřuje se na teoretický a praktický trénink gastronomických kulinářských technik.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: komerční tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Zadlužení ČR

Jaký je váš cíl - budoucí vlády, co se týká snížení zadlužení ČR? Co přesně myslíte tím efektivním hospodařením? Zatím mi přijde, že plánujete spíš rozdávat. Otázkou je, na čí úkor to bude, a zda se tím neprohloubí jen naše zadlužení? Nebo kde na vše chcete vzít? Budete zvyšovat daně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

22:03 Lesy ČR: Značku Klasa získaly dvě zvěřinové delikatesy

“Jelení pršut“ a “Trhaný divočák“, masné výrobky z produkce zpracovny zvěřiny v krušnohorských Klíne…