Průzkum: Čtyřicet procent nespolehlivých plátců DPH má sídlo na virtuální adrese

11.05.2016 14:34

Na virtuální adrese má registrované sídlo zhruba 2 000 nespolehlivých plátců DPH, což představuje 40 procent všech nespolehlivých plátců DPH. Obchodování s firmou na virtuálním sídle tak může v rámci podnikatelských aktivit představovat zvýšené obchodní riziko. Analýzu dnes zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá poskytováním ekonomických informací o firmách.

Průzkum: Čtyřicet procent nespolehlivých plátců DPH má sídlo na virtuální adrese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Pro označení virtuální adresy jsme použili velmi měkká kritéria, a proto je jisté, že nespolehlivých plátců DPH, které mají registrované sídlo na virtuální adrese je výrazně více,“ říká analytička Bisnode Petra Štěpánová. „To, že má firma virtuální sídlo ještě automaticky neznamená, že je podvodník a porušuje zákon, ale na druhou stranu firmy na virtuálních adresách jsou podle našich analýz výrazně rizikovější,“ dodala Petra Štěpánová z Bisnode s tím, že podnikatelé by si měli velmi dobře prověřovat, s kým obchodují, a předcházet tak rizikům.

Největší podíl nespolehlivých plátců DPH na virtuálních adresách je se 73 procenty v Praze, se 48 procenty následuje Jihomoravský kraj a se čtvrtinovým podílem Moravskoslezský kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…