První ročník Garden Food Festivalu proměnil zlínský park k nepoznání

05.09.2016 15:30

Slunečné počasí, mimořádné gastronomické lahůdky i osvědčená klasika, hvězdní hosté a napínavé kuchařské souboje. Takový byl první ročník Garden Food Festivalu ve Zlíně, který navštívilo podle předběžných odhadů organizátorů na 10 tisíc milovníků dobrého jídla a pití. V zámeckém parku mohli během prvního zářijového víkendu ochutnávat z nabídky více než padesáti restaurací a regionálních vystavovatelů.

První ročník Garden Food Festivalu proměnil zlínský park k nepoznání
Foto: Garden food festival
Popisek: První ročník Garden Food Festival

„Zájem lidí nás příjemně překvapil a předčil naše očekávání. Jsme rádi, že se nám ve Zlíně podařilo uspořádat akci, která zde dosud chyběla. Rádi bychom se zařadili do kalendáře významných akcí města i v dalších letech,“ uvedl za organizátory festivalu Pavel Vysloužil. 
 
 
Velká návštěvnost potěšila nejen organizátory, ale také zástupce restaurací a regionální producenty. Pro návštěvníky uvařily jak tradiční, tak méně známé restaurace ze Zlína a okolí i z dalších koutů Česka, nechyběly i kuchyně zahraniční. Během prosluněného víkendu byl největší zájem o maso z mladého stočtyřicetikilového býka rožněného vcelku, speciality indické kuchyně, ústřice nebo třeba hmyzí speciality, burgery na všechny možné způsoby, ale také domácí šunku a klobásky či tvarůžkové delikatesy. 
 
Nejlepší restaurací se podle hlasování návštěvníků stal zlínský podnik U Johana, následovaný olomouckým Lobsterem a Spa hotelem Lanterna z Velkých Karlovic. 
 
 
Šéfkuchař vítězné restaurace Přemysl Kos se také utkal v kuchařském duelu se Zdeňkem Pohlreichem. Známého televizního šéfkuchaře porazil při přípravě tří pokrmů v časovém limitu 30 minut.V sobotním souboji mezi zdravou a klasickou kuchyní se porota nedokázala shodnout na jednoznačném vítězi a klání tak skončilo remízou. Na pódiu se však vystřídala během víkendu i celá řada hostů jako například Jan Punčochář, Markéta Hrubešová a dalších významných osobností. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…