Půjčovny kol ČD v Karlovarském kraji nabídly klasické bicykly, elektrokola a nově i koloběžky

20.11.2015 9:22

Půjčovny kol v Karlovarském kraji provozují České dráhy už pátým rokem. V nabídce jsou klasická kola, dětská kola, elektrokola a koloběžky. Půjčovny ČD byly otevřené od začátku dubna do neděle 1. listopadu.

Půjčovny kol ČD v Karlovarském kraji nabídly klasické bicykly, elektrokola a nově i koloběžky
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Za podpory Karlovarského kraje jsou ve stanicích Karlovy Vary dolní nádraží, Cheb, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Loket, Sokolov, Aš po předchozí domluvě bylo možné kola vypůjčit nebo vrátit také ve stanici Nejdek.

Celkem České dráhy zaznamenaly v roce 2015 v Karlovarském kraji 449 výpůjček. Ve srovnání s loňskou rekordní sezónou je to pokles ovlivněný především horkým letním počasím.  Největší zájem je trvale v lázeňských městech, stejně jako v předchozích letech.Nejvíce kol, celkem 221, se půjčilo na karlovarském dolním nádraží, druhé místo patří Františkovým Lázním se 78 zapůjčenými koly, na třetím místě jsou Mariánské Lázně s 53 výpůjčkami. Stejné půjčovny zaznamenaly největší zájem také u elektrokol. První místo patří Karlovým Varům, následují Mariánské Lázně a třetí místo patří Chebu. Podrobné informace o službě ČD Bike najdou zákazníci na www.cd.cz/cdbike.

„České dráhy jsou jediný dopravce, který se systematicky snaží rozšiřovat služby pro cyklisty, a to v celé síti. Ročně přepravíme v našich vlacích tři čtvrtě milionu bicyklů,“ uvádí Michal Štěpán, člen představenstva ČD zodpovědný za osobní dopravu a dodává: „Největší meziroční nárůst letos sledujeme v krajích Ústeckém (29 %) a Karlovarském (25 %) a také na Vysočině (19 %).“

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…